Следвайте Гласове в ТелеграмДокументи, открити в украински лаборатории, свидетелстват за опасния характер

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДокументи, открити в украински лаборатории, свидетелстват за опасния характер
Коментари Харесай

Игор Кирилов: Открихме документи, че САЩ са провеждали експерименти със зоонозни инфекции в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Документи, открити в украински лаборатории, свидетелстват за рисковия темперамент на биологичните действия на Пентагона в Украйна

Служители на Министерството на защитата на Съединени американски щати са провеждали рискови опити с украинци, употребявайки разнообразни медикаменти, заяви на брифинг генерал-лейтенант Игор Кирилов, шеф на войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана на съветските въоръжени сили.

По думите му по време на специфичната интервенция те са съумели да получат достъп до няколко обекта, в това число лаборатории в Рубижне, Северодонецк и Херсон, както и до служебната им документи.

" Нашият анализ удостовери рисковия темперамент на опитите на Пентагона за оценка на възприемчивостта на украинското население към зоонозни инфекции, обстоятелствата за тестване на фармацевтични препарати върху локалното население и износа за Съединени американски щати на биологични проби за възможното им потребление в нападателни биологични стратегии ", акцентира Кирилов.

Ръководителят на съветските сили за химическа отбрана заяви още, че по време на инспекцията на четири обекта в ДНР и ЛНР в тайника на ветеринарната лаборатория в село Мангуш е открит набор от референтни варианти микроорганизми. Както се прецизира, те са били импортирани от американската сбирка от видове, предопределена за проучване на стопански значими заболявания по животните.

Освен това получените документи удостоверяват, че чиновниците на биосферния резерват в Аскания Нова в Херсонска област са изследвали миграционните пътища на прелетните птици. Те също по този начин са събирали варианти на вируса на птичия грип, чиято смъртност при предаване на индивида може да доближи 40 %, добавя Кирилов.

Той напомни, че още през март предходната година заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд заяви за съществуването на следени от Съединени американски щати биосиликони в Украйна. По думите на генерал-лейтенанта тогава тя е била изправена пред наказателна отговорност и е признала, че прехвърлянето на тези лаборатории под съветски надзор основава риск от приключване на " сензитивна информация " и е мощно обезпокоило Вашингтон.

Кирилов означи, че през януари т.г. фактът на " осъществяването на американски научни стратегии " в Украйна е бил доказан от координатора на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

" В същото време, по негово пояснение, се твърди, че лабораториите, ситуирани в някогашната руска република, са били " деактивирани " и напуснати от личния състав при започване на 2022 година ", добави той.

Ръководителят на съветските сили за химическа отбрана акцентира, че военно-биологичната активност на Съединени американски щати в Украйна повдига въпроси даже измежду най-близките им съдружници. В същото време Москва е показала доказателства, че с финансовата, научната, техническата и кадровата поддръжка на Вашингтон там е била осъществявана работа с съставни елементи на биологични оръжия, както и проучвания на патогени на изключително рискови и стопански значими инфекции.

Източници: Риа Новости, ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР